divendres, 15 de juny de 2012

Us proposem algunes lectures per passar l'estiu. Bones vacances i fins el curs vinent!

Màgia d'una nit d'estiu: la Marina s’ha quedat sense vacances d’estiu per suspendre, mentre que la seva germana gran, l’Àngela, viatjarà a Irlanda amb el seu nòvio irlandès, en Patrick, de qui la Marina està secretament enamorada. Però per culpa de l’encanteri d’unes fades, haurà de volar a Dublín i fer-se passar per la seva germana per poder desfer el malefici. Pel camí es creua amb en C.C., un friki addicte als jocs virtuals que coincideix amb la Marina als mateixos cursos d’anglès. En C.C. es convertirà en el seu principal aliat per descobrir tots els embolics del món màgic dels Tuatha Dé Danann i poder salvar la seva germana.

Com un miratge: amb l'estiu, com cada any, van arribar els estiuejants a Queralbs. Però aquelles vacances van ser diferents per a un jove del poble, que s'enamora per primera vegada d'una noia de ciutat, la Salut. És l'estiu, doncs, del descobriment del joc de l'amor, que embolcalla els dos joves amb el vel de la sensualitat. Però és també l'estiu del primer desengany. Quan els dies es comencen a escurçar, la relació acaba bruscament, perquè el noi descobreix que la Salut l'ha traït, en explicar a la resta de la colla on és la seva cabanya secreta. A partir d'aquell moment, ja no la vol veure més.
Las bicicletas son para el verano: l'estiu de 1936 esclata la Guerra Civil. A Madrid, la família formada per don Luis, la seva esposa Dolores i els seus fills Manolita i Luisito, comparteixen la quotidianitat de la guerra amb la criada i els veïns de l'edifici. Luisito, a pesar d'haver estat suspès, vol que els seu pare li compri una bicicleta. Però la situació l'obligarà a posposar la compra. I el retard, com la pròpia guerra, durarà molt més del que s'esperava. 

Corazón de piedra: narra la història de Brenda, una nena que durant les vacances d’estiu viatja a una casa rural amb els seus pares per descansar uns dies. A Brenda li encanten els dracs i llegir llibres en que aquests animals siguin els protagonistes. Està molt interessada en saber com van desaparèixer els dracs i per això, fins i tot durant les vacances, llegeix llibres sobre els seus costums i pensa en com desxifrar aquest enigma. Un dia a la casa rural una dona li explicarà una història antiga sobre un drac que ronda des de fa anys pel poble.

Estiu a Menorca: una colla de joves preparen les primeres vacances sols, a Menorca. Unes destrosses en un dels monuments megalítics de l'illa situen aquests nois i noies en una posició difícil: entre tensions i detencions, nits arran de mar i amors que es dibuixen a l'horitzó, els dies passen volant.

Los escarabajos vuelan al atardecer: quan tres nois es fan càrrec d'una casa deshabitada durant les vacances, no s'imaginen el gran misteri que els espera a les golfes, on comencen una sèrie d'intrigants aventures. Una trepidant novel·la d'intriga que ens transporta a un món d'amors tràgics i descobriments sorprenents.

L'esperit dels gels: tot comença a Groenlàndia, el país del fred. Una noia anglesa, un capità de vaixell, un esquimal i un esperit dels gels es troben en una nit màgica. L'atzar els empeny a emprendre un viatge fascinant mentre fugen d'un antropòleg obsedit a capturar éssers mítics convertir-los en peces de museu.