dimarts, 4 de maig de 2021

CLUB DE LECTURA I ESCRIPTURA

CLUB DE LECTURA 3r ESO

Com cada any, els alumnes de 3r d’ESO han participat en el Club de Lectura augmentada.Enguany la lectura ha estat Hot Dogs de la Care Santos.Descriu l’estiu de l’Èlia. Un estiu que no es presenta gaire atractiu per a l’Èlia: haurà d’aguantar la nova xicota del pare i s’haurà de fer un tip d’estudiar. Troba feina com a passejadora de gossos, i això li permet conèixer gent molt diversa i descobrir que hi ha autèntiques organitzacions clandestines de baralles de gossos.

Han pogut conèixer una mica més a l’autora que han llegit i s’ha creat un punt de trobada per a tot aquell alumnat interessat en la lectura i s’ha afavorit un apropament crític a les lectures.

La lectura ha estat acompanyada per una dinamitzadora i per la visita de l’autora, la Care Santos, que ens ha embaladit amb les explicacions de totes les preguntes que li formulava l’alumnat.

Taller d'escriptura de novel·la negra


Anima't i apunta't al taller d’escriptura de novel·la negra.
Està destinat a alumnes que cursin 3r d’ESO i 4t d’ESO de l’INS Ernest Lluch, i a alumnes de Batxillerat interessats en escriureEl taller té com a objectius:

-Conèixer les bases teòriques de la novel·la negra: l'argument, definició de personatges, estil narratiu i claus temàtiques.
-Aprendre d’una manera pràctica els trucs per enfrontar-se a l’hora de fer una novel·la negra.
Aquest taller té una durada d’1 hora, i està impartit per la professora i escriptora Marisa Hernández, autora dels llibre "Más funesto que el tiempo” i “Amor de madre”.

Si estàs interessat o interessada a participar, has d’enviar la teva confirmació d’assistència abans del 5 de febrer de 2020 enviant un correu, indicant el teu nom i curs, amb la teva adreça coorporativa de centre a:

bibliotecaernestlluch@gmail.com

Data: dijous
13, 20, 27 de febrer de 2020 i 5 de març de 2020
Lloc
Biblioteca INS Ernest Lluch
Hora
15:30h a 16:30h
Duració
1h
Formadora
Marisa Hernández Arquero
Tipus de públic
Alumnes de 3r ESO i 4t d’ESO

CLUB DE LECTURA 3r ESO

Aquest curs 2018-2019 els alumnes de 3r d’ESO han pogut estrenar una activitat nova: el Club de Lectura, amb els qual han compartit el plaer de la lectura amb els seus companys i companyes.

Han pogut conèixer una mica més a l’autor que han llegit i s’ha creat un punt de trobada per a tot aquell alumnat interessat en la lectura i s’ha afavorit un apropament crític a les lectures. És per això que l’alumnat ha pogut esprémer al màxim la lectura amb les activitats associades al Club, com la Visita a la Depuradora de Montcada i Reixac i una trobada amb l’autor de la novel·la.

Edicions 62
El llibre que han llegit ha estat Aigua Bruta que narra el cas d’un detectiu que no és detectiu, un lingüista que no fa de lingüista, un riu, com diria el cantautor, que ja no és un riu... A Aigua bruta res és el que sembla i tot fa pudor de socarrim. O de contaminació, un excursionista mort, un riu contaminat, un científic desaparegut, una empresa farmacèutica poc transparent.... Un cicle ple de culpables, incloses grans empreses públiques de subministrament d'aigua, amb la intenció poc secreta de denunciar l'últim crit en matèria de contaminació ambiental: els residus medicinals